Kompresory a stlačený vzduch pre Potravinársky priemysel

Ovocie, zelenina a hotové jedlá musia byť spracované čerstvé a trvanlivé. Za týmto účelom sa pomocou stlačeného vzduchu bez oleja vytvára ochranná atmosféra pre dusík. Zvlášť dôležitá je vysoká miera uvoľnenie oleja, aby sa pri lúpaní a príprave na potravinách neusadzovali žiadne zvyšky oleja zo vzduchu. Pri spracovaní ovocia, zeleniny a hotových jedál by olejový vzduch neohrozoval len kvalitu výrobkov, ale priamo ohrozoval zdravie spotrebiteľov.

Kompresory a stlačený vzduch pre Potravinársky priemysel

Pivovary

Stlačený vzduch sa používa v pivovaroch v piatich oblastiach. V štyroch z týchto oblastí je stlačený vzduch v priamom kontakte s potravinami, a preto musia spĺňať najvyššie predpisy pre čistotu: Jeho zvyšný obsah oleja musí byť lepší ako trieda 1. Stlačený vzduch bez oleja prevádzkuje armatúry (napr. Vo varni alebo vo fľašiach a sudoch ) ako riadiace vzduch. K ventiláciu mladiny ak jej rozptýlenie sa používa sterilný vzduch. Počas základného čistenia stlačený vzduch vyfukuje CO2 z nádrží ako preplachovací plyn. V poslednom kroku, konečnom odfúknutí korunkových zátok už naplnených fliaš, nie je vyžadovaný žiadny sterilný stlačený vzduch. Tu stačí obyčajný pracovný vzduch.

Minerálna voda a nápojový priemysel

Pri výrobe a plnení minerálne vody a iných nápojov sa stlačený vzduch používa na rôzne účely. Ako sterilný vzduch, tj. V stave bez oleja a bez choroboplodných zárodkov, podporuje a vytláča kvapaliny a prevzdušňuje prísady potrebné pre nápoje. Aj pri preplachovanie musí byť pri čistení nádoby bez oleja a choroboplodných zárodkov. Okrem toho sa ako pomocná energia pre pneumatickú dopravu používa bezolejový a niekedy suchý stlačený vzduch. Ako pracovný vzduch je suchý stlačený vzduch nosičom energie pre pneumatické pohony.

Výroba vína

Vzduchové kompresory vykonávajú pri výrobe vína rad rôznych úloh. Vo väčšine prípadov sa používa sterilný vzduch bez oleja a choroboplodných zárodkov. Kvapaliny potrebné k výrobe vína sú vytláčané a transportované stlačeným vzduchom a súčasne vetrajú použité prísady. Aj keď sa na čistenie nádoby používa stlačený vzduch ako preplachovací plyn, musí byť bez oleja a choroboplodných zárodkov. Stlačený vzduch musí byť naopak bezolejový a suchý, ak sa používa ako nosič energie pri pneumatickom dopravovanie alebo ako pomocná energia v technológii MSR.

Oleje a tuky

Moderné výrobné linky na plnenie olejov a tukov sú riadené stlačeným vzduchom. Vzduch prístroje pre pneumatické pohony musí byť bez oleja. Inak by sa mohli hromadiť zvyšky oleja, blokovať riadiace zložky a kontaminovať konečný produkt. V oboch prípadoch by sa výroba zastavila.

Liehovary

Vzduchové kompresory plnia rôzne úlohy vo výrobných reťazcoch fermentačného a nápojového priemyslu. Požiadavky na stlačený vzduch sa líši prípad od prípadu: Rozlišuje sa medzi sterilným vzduchom (suchý, bez oleja a bez choroboplodných zárodkov), riadiacim vzduchom (bez oleja a suchý) a pracovným vzduchom (suchý). Sterilné vzduch sa používa v troch prípadoch: Ako ťažný plyn dopravuje a vytláča použité kvapaliny, prevzdušňuje rôzne prísady a slúži ako preplachovací plyn na odstránenie CO2 z nádob. Keďže je stlačený vzduch v týchto troch prípadoch v priamom kontakte s potravinami, musia spĺňať najvyššie požiadavky na čistotu. Bezolejový a suchý riadiace vzduch sa používa na pneumatickú dopravu a ako pomocná energia v technológii MSR. Riadiace vzduch musí byť vždy bez oleja, aby sa na riadiacich prvkoch zariadení alebo na konečnom produkte neusadzovali žiadne olejové častice. Pracovný vzduch sa používa ako nosič energie pre pneumatické pohony. V tomto prípade stačí, keď ich stlačený vzduch suchý.

mlieko a mliečne výrobky

V mliekarenskom priemysle vyrábajú spoločnosti nepretržite, 365 dní v roku. Aby to bolo možné bez prerušenia, sú potrebné extrémne spoľahlivé a vysoko kvalitné vzduchové kompresory. Pri spracovaní mlieka možno použiť len suchý stlačený vzduch bez oleja.

Mlyny, koreniny, omáčky, cukor, káva a čajové výrobky

V potravinárskom priemysle je obzvlášť dôležité používať bezolejový stlačený vzduch. Inak by sa zvyšky oleja zo vzduchu mohli zmiešať s potravinami a znehodnotiť konečný produkt. Zvyšky oleje môžu blokovať tiež ovládacie prvky, ako sú ventily alebo pohony. To môže celú produkciu zastaviť. Úlohy vzduchových kompresorov v potravinárskom priemysle sú teraz rozmanité: ventily sú riadené bezolejovým stlačeným vzduchom a sú nastavené pohony pre plnenie obalov. Vzduchové kompresory sa tiež používajú pre dopravu potravín, ako je mlieko alebo kakaový prášok, potrubím.

Mlyny, koreniny, omáčky, cukor, káva a čajové výrobky

V potravinárskom priemysle je obzvlášť dôležité používať bezolejový stlačený vzduch. Inak by sa zvyšky oleja zo vzduchu mohli zmiešať s potravinami a znehodnotiť konečný produkt. Zvyšky oleje môžu blokovať tiež ovládacie prvky, ako sú ventily alebo pohony. To môže celú produkciu zastaviť. Úlohy vzduchových kompresorov v potravinárskom priemysle sú teraz rozmanité: ventily sú riadené bezolejovým stlačeným vzduchom a sú nastavené pohony pre plnenie obalov. Vzduchové kompresory sa tiež používajú pre dopravu potravín, ako je mlieko alebo kakaový prášok, potrubím.

Mäso, ryby a súvisiace výrobky

Z dôvodu obzvlášť intenzívnych hygienických predpisov musí stlačený vzduch v mäsovom a rybom priemysle spĺňať vysoké požiadavky na kvalitu: Celkový obsah oleja a množstvo pevných nečistôt musí byť lepší ako tried

5 ročná záruka BOGE

COMPRESSED GAS s.r.o.

Bošianska cesta 1127 /19
956 33 Chynorany

pobočky Stupava a Prešov

info@boge.sk

Otváracie hodiny:
7:00 - 16:30 pondelok - piatok

odkaz

Prihlásenie